Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Magazine

Magazine


enrevista-gina.jpg

Gina Thorstensen

Autora del cartell d'Animac 2021

L'artista noruega ens parla del seu recorregut artístic.


enrevista-carles.jpg

Carles Porta

Autor del cartell d'Animac durant 24 anys

Premi Trajectòria Animac 2021


emmaimarcxmag

Emma De Swaef i Marc James Roels

Directors de This Magnificent Cake!

Premi André-Martin a Annecy 2018

rocioalvarezxmag.jpg

Rocío Álvarez

Directora de Simbiosis carnal

Premi del públic Animac 2018.

benlocketxmag.jpg

Rodrigo Blaas

Showrunner de Trollhunters

El primer showrunner de les nostres terres triomfant a Hollywood a l’empara de Netflix.

benlocketxmag.jpg

Floex (Tomáš Dvořák)

Compositor del videojoc independent Samorost 3

També conegut com Tomáš Dvořák, Floex és un clarinetista, compositor, productor musical i artista multimèdia de la República Txeca.

benlocketxmag.jpg

Ben Locket

Compositor de Gumball i Revolting Rhymes

Australià instal·lat a Londres amb més de 10 anys d’experiència en creació musical per cinema i televisió.

normandxmag.jpg

Normand Roger

Premi Honorífic 2018

El compositor canadenc Normand Roger va començar la seva carrera musical com a compositor freelance pel National Film Board of Canada l’any 1971. Ha treballat principalment en el territori de l’animació, on ha creat més de dues-centes bandes sonores en els últims 47 anys, però també ha composat música per a documentals, llargmetratges, drames televisius, sèries infantils, anuncis, instal·lacions multimèdia, i temes musicals per la televisió canadenca i nord-americana.

zacariasxmag.jpg

Zacarías M. de la Riva

Premi Trajectòria

El Premi Trajectòria Animac 2018 va dedicat a un orfebre de la temàtica protagonista de la present edició de la Mostra: el compositor musical Zacarías Martínez de la Riva. La seva exemplar trajectòria trenca el mite de que tota carrera artística ve per vocació o és quelcom innat.

benbocqueletmicgravesxmag.jpg

Ben Bocquelet i Mic Graves

The Amazing World of Gumball

Durant aquest últim Festival Internacional d'Animació d'Annecy, vam tenir la fantàstica oportunitat de posar-nos al dia amb els convidats d'Animac 2014 Ben Bocquelet i Mic Graves, creador i director de El Asombroso Mundo de Gumball!

glenkeanexmag.jpg

Glen Keane

Animador, autor, ilustrador i director

Durant aquest últim Festival Internacional d'Animació d'Annecy, vam tenir la increïble oportunitat d'entrevistar a la llegenda de l'animació Glen Keane, que va presentar el seu últim curt, Dear Basketball!

jorgegutierrezxmag.jpg

Jorge R. Gutiérrez

Animador mexicà

Durant aquest últim Festival Internacional d'Animació d'Annecy, vam tenir la increïble oportunitat d'entrevistar Jorge Gutiérrez, director de El Libro de la Vida i Son of Jaguar,
sobre la seva carrera i els seus propers projectes!

jordi-amoros.jpg

Jordi Amorós

Premi Trajectòria

El Premi Trajectòria Animac 2017 és un sentit homenatge a un destacat realitzador,
animador i historietista de l’animació a Catalunya: Jordi Amorós i Ballester, també conegut com JA.

m-dudok.jpg

Michaël Dudok de Wit

Animation Master

“Michaël és un capità de vaixell disposat a arribar fins el Pol Nord”. La carrera de Michaël Dudok de Wit té molt d’aventura: risc, determinació, rigor i una base sòlida de saviesa intrínseca a l’experiència.

igor.jpg

Convidat Especial: Igor Kovalyov

Detalls sublims

L’ucraïnès Igor Kovalyov (Kíev, 1954) és una de les figures més destacades de l’animació post-soviètica. És membre fundador (al costat del seu amic i company Aleksandr Tatarsky
i del productor Anatoly Prokhorov) de l’estudi Pilot l’any 1988, el primer estudi independent d’animació de Rússia.

peterlord2.jpg

Entrevista amb Peter Lord, fundador d'Aardman Animations

per Adrià Carande 29/07/2016

Durant l'últim Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy, hem tingut l'increïble oportunitat d'entrevistar a Peter Lord, brillant fundador d'Aardman Animations, els autors de Morph, Wallace & Gromit i molts altres clàssics de l'stop-motion! Gaudiu-ne!

richardwilliams.jpg

Entrevista amb Richard Williams

per Adrià Carande 20/10/2015

Durant l'últim Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges hem tingut l'increïble privilegi d'entrevistar Richard Williams, llegenda viva de l'animació, sobre tota la seva carrera. Gaudiu-ne!

raulgarcia.jpg

Entrevista amb Raúl García

per Adrià Carande 19/10/2015

Durant l'últim Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, l'icònic animador espanyol Raúl García ens va brindar l'oportunitat de gaudir de la seva nova pel·lícula, "Extraordinary Tales", una meravellosa adaptació animada de relats d'Edgar Allan Poe. Després d'això, vam poder intercanviar unes paraules amb ell. ell. Feu-li un cop d'ull!

elizabeth_ito_2.jpg

Entrevista amb Elizabeth Ito, creadora de Welcome To My Life

per Adrià Carande 05/07/2015

Durant aquest últim Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy, hem tingut el privilegi d'entrevistar a una de les guionistes/storyboarders i directores més importants de "Hora de Aventuras", que recentment va desenvolupar el seu propi projecte per Cartoon Network, "Welcome To My Life"!

georgegendi2.jpg

Entrevista amb George Gendi, creador de Apple & Onion

per Adrià Carande 25/06/2015

Durant el Festival Internacional de Cinema d'Animació d'Annecy, vam tenir l'oportunitat d'entrevistar aquest animador londinenc que, desprès d'uns anys com a storyboarder a Gumball, està treballant en la seva propia sèrie per a Cartoon Network! Gaudiu-ne!

danielchong1.jpg

Entrevista amb Daniel Chong, creador de We Bare Bears

per Adrià Carande 23/06/2015

Hem tingut la oportunitat d'entrevistar al creador de la nova sèrie de Cartoon Network, un veterà del departament d'història de Disney i Pixar que s'ha inspirat en el seu propi còmic per a desenvolupar un relat d'óssos que només volen encaixar a la societat. Seguiu llegint!

trazopixel.jpg

La animació ‘made in Spain’, protagonista a Annecy

per Animac Magazine 03/05/2015

La directora d'Animac, Carolina López, ha comissariat ‘Del trazo al píxel. Más de cien años de animación española’, un cicle antològic produït per el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Acción Cultural Española (AC/E). El cicle serà un dels plats forts del festival d'animació més important del món, a Annecy, França.

jgquintel2.jpg

Entrevista amb JG Quintel, creador de Historias Corrientes

per Adrià Carande i Xavier Manuel 23/04/2015

Aquest passat 2014, durant el festival d'Annecy, vàrem tenir la sort d'entrevistar el brillant creador JG Quintel, qui després d'un memorable paper com a director creatiu a "Las Maravillosas Desventuras de Flapjack" va poder crear la seva pròpia sèrie, la hilarant "Historias Corrientes".

rebeccasugar1.jpg

Entrevista amb Rebecca Sugar, creadora de Steven Universe

per Adrià Carande, Carolina López i Xavier Manuel 22/04/2015

El passat 2014, durant el festival d’Annecy, vàrem tenir la increíble oportunitat d'entrevistar una de les creadores més fascinants i amb més talent del panorama actual: Rebecca Sugar, responsable de gran part dels episodis més venerats de la icònica "Hora de Aventuras" i actualment...

animaccartoon2015.jpg

Una mostra d'Animac Cartoon 2015

per Adrià Carande 18/02/2015

Actualment, quan parlem d'animació, resulta inevitable parar-nos a pensar abans o després en el panorama televisiu. Lluny d'aquelles dècades en les que la programació juvenil es limitava a les decisions d'un grup d'executius centrats únicament en vendre merchandising, el mercat actual de sèries animades gosa d'una frescor poques vegades vista. Conscients...

grangel2015.jpg

El “Toque Grangel”: Grans dissenys, grans designis

per Alfons Moliné 17/02/2015

Nascut a Barcelona el 1963, Carles Grangel va debutar professionalment a principis dels vuitanta quan tot just comptava amb 17 anys. Totalment autodidacta, molt aviat va destacar pel seu talent precoç per al dibuix, realitzant còmics per a Editorial Bruguera i clients d'altres països europeus com Alemanya, Holanda, Suècia o Dinamarca, incloent nombroses historietes amb personatges de Disney.

horaci.jpg

Entrevista amb Òscar Sarramia, creador d'Horaci l'Inuit

per Adrià Carande 16/02/2015

Òscar Sarramia, originari de Lleida, porta treballant com a freelance al terreny de l'animació, el disseny i la il·lustració des de 1996. És el creador, director i director artístic d'Horaci l'Inuit, la propera estrena d'animació infantil a TV3 per part de la productora Imagic-TV.

pierrehebertmagazine2015.jpg

Qüestions de filiació

per Pierre Hébert 10/02/2015

Amb aquestes línies voldria analitzar en què consisteix la “filiació” amb un artista, concretament la meva filiació amb Norman McLaren, quan aquesta afecta tota una vida. Sento dir sovint que seria un “deixeble” o un “hereu“ de McLaren. És molt gratificador sentir-ho, però també suposa una gran exigència.

kaguya4.jpg

The Tale of Princess Kaguya, l'última obra mestra d'Isao Takahata

per Adrià Carande 16/10/2014

Gaudim al Festival de Sitges de la nostra pel·ícula preferida del geni de Studio Ghibli.

poseso4.jpg

Pos Eso, stop-motion patri

per Adrià Carande 14/10/2014

La pel·lícula de Sam Orti presentada al Work in Progress d'Animac 2012 s'estrena al Festival de Sitges.

boxtrolls4.jpg

The Boxtrolls: la nova joia de Laika

per Adrià Carande 13/10/2014

L'estudi responsable de Coraline i ParaNorman ens porta una altra meravella stop-motion al Festival de Sitges.

masaakiyuasa.jpg

Entrevista amb l'animador japonès Masaaki Yuasa

per Xavier Manuel 01/10/2013
El passat mes de juny de 2013, durant els últims dies del festival d’Annecy, vàrem conèixer un dels directors i animadors més originals i que més admirem de l’esfera japonesa contemporània: Masaaki Yuasa. Yuasa-san competia a la secció oficial d’Annecy amb el seu nou curtmetratge, finançat via crowdfunding: Kick-Heart, una història extravagant d’amor que barreja lluita lliure i sadomasoquisme.

joaqunreyes.jpg

Entrevista amb Joaquín Reyes

per Xavier Manuel 20/03/2013
És necessari presentar a Joaquín Reyes? Un dels comediants més trencadors dels últims anys, reinventor del sketch pythonià, impulsor del sempre sorprenent lèxic manxec, imitador de celebritats a mansalva ... i, a més, dibuixant amb un estil personalíssim, ja que aquesta és la seva professió original.

la tumba de las luciérnagas.jpg

(Hiper)realisme a l’animació japonesa contemporània: crònica d’una mutació

per Xavier Manuel 15/03/2013
“No crec que el públic miri amb deteniment les pel·lícules d’imatge real. Malgrat això, hi estan obligades en una pel·lícula d’animació, perquè l’animació capta les coses que fem i reflecteix la realitat d’una manera més sòlida del que n’és en realitat."
Isao Takahata

mercedesmarro.jpg

Entrevista amb Mercedes Marro

per Xavier Manuel 06/03/2013

Mercedes Marro és la directora de Tomavistas, productora audiovisual especialitzada en sèries d'animació. Hem parlat amb ella del seu èxit "Lara què fem?" (nominada als Emmy Kids Awards el passat febrer), de projectes a punt de sortir del forn i de l'estat actual de l'animació catalana i espanyola...

ushevportada.jpg

Entrevista amb Theodore Ushev

per Xavier Manuel 03/03/2013

Nascut a Kyustendil, Bulgaria, Theodore Ushev va fer-se primerament un nom com a artista de cartells en el seu país natal abans d’instal·lar-se a Montreal el 1999. Des d’aleshores, va adquirir una ràpida reputació com a animador prolífic de gran talent gràcies a les pel·lícules Tzaritza (2006) i The Man Who Waited (2006)...

copy3_of_hergueraportada.jpg

La Película del mañana

per Isabel Herguera 02/03/2013

Fa un any vaig passar la tarda del Diwali -la festa de les llums- a l’Institut Cervantes de Nova Delhi, preparant la presentació del curtmetratge Ámár. La sala de projecció és a 200 metres de Baghat Singh Market, veïnat on havia crescut la persona que vaig estimar, i en record de la qual està basat el curt..

HannaHeilborn.jpg

Hanna Heilborn: L'animació com a eina d'humanitat i realitat

per Xavier Manuel 10/02/2013
El passat 8 de febrer, la documentalista sueca Hanna Heilborn ens va acompanyar com a convidada d’excepció a l’acte de presentació d’Animac 2013 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

peterandwolf.jpg

Suzie Templeton: La fascinació de la imperfecció

per Irene Iborra 01/03/2012

L'animació narrativa està més acostumada a la comèdia que al drama.
Potser perquè és més complicat empatitzar amb dibuixos o ninots, patir i sentir amb ells, que riure des de la distància. Malgrat el difícil que pot resultar posar-nos en la pell d'una titella, Suzie Templeton ho aconsegueix. Les seves obres ens agafen dels budells per deixar-nos esglaiats...

El Gat del rabí: un triomf de la nova animació francesa

per Alfons Moliné 01/03/2012

Actualment, mentre els llargmetratges d’animació tradicional s’estan convertint en una “espècie en vies d’extinció”, a Europa i Amèrica s’insisteix en preservar el dibuix animant “de tota la vida” sense per això desestimar la seva combinació amb altres tècniques més recents. ...

grufal2.jpg

El Grúfal: Un clàssic instantani

per Alfons Moliné 01/03/2012

De vegades, tant a la literatura com al cinema, el còmic o a d’altres mitjans, sorgeix el que s’anomena un “clàssic instantani”: una obra que, bon punt surt al carrer, obté immediatament el vistiplau tant de la crítica com del públic i és considerada automàticament com un “clàssic” digne de figurar al costat d’altres grans obres de temps anteriors. ...

 

Twitter

Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo

Newsletter

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325